dsc01493.jpg

Over ons

We participeren, ondersteunen en ontwikkelen met een doel!

De Sakko Groep is een onafhankelijke, private holding met deelnemingen in ondernemingen in de segmenten Energie, Tijdelijke kantoor- en woonruimte en Mobiliteit.

  • EUR 400 mln omzet
  • 11 deelnemingen
  • 3 segmenten
  • 225+ FTE
  • 100.000+ m2 locaties

Sakko Groep

Als familiebedrijf heeft de Sakko Groep een lange termijn visie met een hoge mate van betrokkenheid bij de ondernemingen waarin geparticipeerd wordt. Participaties betreffen zowel minderheids- als 100% deelnemingen in ondernemingen in de segmenten Energie, Tijdelijke kantoor- en woonruimte, Mobiliteit en Certificering. 

Afgelopen jaren is de strategische keuze gemaakt om een zowel een aanzienlijke verdere verbreding als verduurzaming van de activiteiten na te gaan streven. Vanuit deze context zijn de afgelopen jaren versneld een groot aantal stappen gezet. Enkele voorbeelden:

Oprichting Orange Charging BV

In 2020 zijn we via Orange Charging BV aangevangen met een grootschalige uitbouw van een netwerk met elektrische oplaadlocaties met als doel om in 2026 een 6.000-tal oplaadpunten in Nederland, België, Noord Frankrijk en West Duitsland gerealiseerd te hebben. Orange Charging BV biedt naast de exploitatie van laadvoorzieningen tevens de mogelijkheid om Ecotap, Autel en Kempower AC en DC laadvoorzieningen te verkopen cq. leveren aan klanten. 

Overname A. van der Hof's Draad- en Kabelfabriek BV

HOF Kabelfabriek is sinds 1934 een succesvol totaalleverancier van hoge kwaliteit zwakstroomkabels. Naast standaardproducten richt het bedrijf zich op de nichemarkt voor speciaal kabels. De onderneming is gevestigd in Roosendaal waar het beschikt over kantoren en productiefaciliteiten op een terrein van 3 hectare.
 
De Europese markt voor de productie en plaatsing van laadpalen zal de komende jaren met de sterke toename van het aantal elektrische voertuigen fors groeien. Aangezien Orange Charging in deze markt o.a. contacten heeft met netbeheerders, installatiebedrijven en fabrikanten van laadpalen, sluiten de activiteiten van A. van der HOF Kabelfabriek hier goed op aan en zijn er mogelijkheden om ook in dit segment een behoorlijke positie in te nemen.

Oprichting Orange Cooling BV en verwerving deelname Does Transportkoeling BV, Smartbox Nederland BV en Allro-Plast Carrosserieën BV

Does Transportkoeling BV is het exclusieve Carrier Transicold Service Center voor het onderhoud, reparatie en de verkoop van Carrier Transicold koelunits voor het wegtransport in de regio's Zeeland, Goeree-Overflakkee en West-Brabant. Carrier Transicold is de wereldmarktleider op het gebied van vooruitstrevende oplossingen voor transportkoeling.

Als gevolg van de elektrificatie van het wegverkeer verwachten we middels deze deelneming daar mede op in te kunnen spelen richting haar klanten. 

Naast deze overname heeft Orange Cooling een meerderheidbelang verworven in Smartbox Nederland BV, Smartbox International BV en Allro-Plast Carrosserieën BV. Deze ondernemingen richten zich vanuit de vestiging in Goes op de productie, marketing en verkoop van lichtgewicht laadbakken en de opbouw van voertuigen. Inmiddels is deze onderneming een van de marktleiders in dit segment heeft een groot aantal welbekende klanten in haar portfolio met een bezorgvloot.

Blending HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) brandstof opslagdepot OBOT

Het brandstof opslagdepot van OBOT BV is aangepast om per 2021 HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), de hernieuwbare diesel van de toekomst te kunnen blenden tot verschillende blends (B0, B10, B20 tot B100, met 100% HVO), waarmee tot 89% CO2 reductie gerealiseerd kan worden. We verwachten dat meer en meer klanten a.g.v. de CO2 reductie doelstellingen dit product zullen willen afnemen en kunnen de verschillende varianten op deze wijze zeer competitief leveren.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Samen bespreken wat mogelijk is?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen